Veelgestelde vragen

Covid-19 roept misschien wat extra vragen op. We proberen je belangrijkste bezorgdheden hieronder al te beantwoorden. Voor meer vragen, neem gerust contact op.

Maatregelen

We zorgen voor een extra veilige omgeving voor uw kind, waar we voldoende poetsen en ontsmetten. We vragen je om kinderen niet te sturen als ze de week voordien ziekteverschijnselen hebben getoond. Contacteer je dokter wanneer je kind of iemand in de directe omgeving tot een risicogroep behoort. Hij kan je zeggen of het wijs is om deel te nemen.

De overheid vraagt ons te werken met kleurcodes, net zoals op school. Voorlopig zitten we in code geel, wat betekent dat grotendeels dezelfde maatregelen worden genomen als tijdens onze zomerweek. Je kan deze informatie van de overheid ook zelf nalezen.

Contactinformatie

We vragen om je in te schrijven met contactinformatie, zodat we een logboek kunnen bijhouden van welke kinderen contact houden met wie. Zo hebben we die informatie klaar wanneer contact tracers hun werk doen. Zo gauw je kind ziek wordt tijdens ons programma, kunnen we je ook contacteren om hem of haar op te halen.

Bubbels

We beperken de inschrijvingen tot 42 kinderen per activiteit, samen met 8 leiders zit dan onze wettelijk opgelegde bubbel vol. De maatregelen schrijven voor dat dit getal van 50 personen geldt per activiteit (in tegenstelling tot de zomerweek). Dus het is zeker geen probleem dat je de ene maand wel en de andere maand niet kan komen.

Mondmaskers

De kinderen en leiders hoeven geen mondmaskers aan tijdens het programma. Enkel wanneer jullie als ouders de kinderen komen afzetten en ophalen, doen we als leiding een mondmasker op. Er wordt aangeraden om dat als ouder ook te doen. De kinderen hoeven dat niet te doen.

Is er lidgeld?

Nee, we werken niet eens met leden. Al onze activiteiten zijn vrij toegankelijk en gratis voor iedereen.

Ik kan niet elke dag komen. Als ik mijn gegevens opgeef, moet ik dan elke keer komen?

Nee, natuurlijk niet. Je komt als je zin hebt. Het is leuk om je er elke dag bij te hebben en je zal ongetwijfeld veel leuke dingen missen als je er niet bent, maar het is helemaal aan jou om te beslissen of je komt of niet.

Waarom vragen jullie om mijn gegevens vooraf op te geven?

Hoewel we niet met vaste leden werken, weten we wel graag wie er allemaal komt. Deze informatie is interessant voor de verzekering en voor de Jeugdraad van Beveren. Door deze informatie vooraf in te vullen, verspelen we niet te veel tijd met inschrijvingen bij de activiteit zelf.

Moet ik gelovig zijn om naar de club te komen?

Nee, hoor. Je bent volledig vrij zelf te kiezen wat je gelooft. Wij vertellen over wie God voor ons is en we horen graag hoe jij daarover denkt, waarom jij gelooft of niet. Bij onze kinderclubs in Antwerpen is het overgrote deel zelfs moslim. En maak je geen zorgen, we doen dit op een heel speelse manier met veel spelletjes en toneeltjes, net zoals bij andere jeugdbewegingen.